vineri, 20 martie 2009

"Orientirul" politic al Partidului Republican (publicitate electorală gratuită)

Mai jos public câteva spichuiri din programul electoral al Partidului Republican. Le mulţumesc autorilor acestuia pentru că mi-au prelungit viaţa cu cel puţin câteva zeci de minute. Vă îndemn şi pe voi să vă adunaţi clipe suplimentare pentru viaţa voastră, citind cu mare atenţie şi luare aminte acest model (pentru alte partide) de ofertă electorală :)))


Introducere
Forma democratică de guvernare a statului este Republica. În dorinţa cetăţenilor de a avea o guvernare democratică ţara noastră poartă denumirea de Republica Moldova. Democratizmul şi patriotizmul partidului nostru sunt reflectate în denumirea-Partidul Republican din Moldova.
Partidul participă în campania electorală a Parlamentului ţării care va avea loc la 5 aprilie 2009, pornind de la conştientizarea valorilor supreme ale societăţii-statul de drept, pacea civică, democraţia, demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralizmul politic. În deosebire de partidele care nu au nici un orientir, Partidul Republican din Moldova declară solemn că orientirul nostru sunt valorile supreme înscrise în Legea Supremă-Constituţia Republicii Moldova, care urmează a fi respectată de toţi, inclusiv şi de funcţionarii tuturor organelor statale.
SFERA SOCIALĂ
Pînă la atingerea obiectivului de stabilire a pensiilor de nivel european va fi îmbunătăţită starea socială a păturilor social vulnerabile:
Vor fi construite căminuri sociale pentru familii social vulnerabile.
Stipendiile pentru tineretul studios va egala cu nu mai puţin de 600 lei/lunar.
Se vor crea spitale sociale pentru lecuirea persoanelor social vulnerabile.
Se vor crea centre de asigurări medicale autonome social independente financiar în mun.Chişinău, Comrat, Cahul, Bălţi, Vulcăneşti, Sîngerei, Soroca, Edineţ.
Pentru ameliorarea activităţii curativ-profilactice se vor crea asociaţii staţionar policlinice.
AGRICULTURA ŢĂRII

Vor fi create condiţii pentru exploatarea raţională a pămînturilor şi a celorlalte resurse naturale în concordanţă cu interesele naţionale.
Se vor armoniza multelateral relaţiile dintre producătorul producţiei agricole şi ramura de prelucrarea a acestuia.
Vităritul ca ramură va fi restabilit.

ECONOMIA ŢĂRII
Partidul Republican din Moldova v-a întroduce în economia ţării PLANIFICAREA şi, astfel ţara va obţine un rezultat bine aşteptat ce va permite ieşirea din sărăcie care a predominat timp de 19 ani. Însăşi planificarea economiei v-a fi reglamentată.

RELAŢII EXTERNE
SUA, China, Japonia vor rămîne şi în continuare pentru Moldova, ca şi pentru popoarele lumii un model de democraţie şi economie.

Programul electoral desfăşurat al Partidului Republican îl găsiţi aici. Lectură relaxată!


Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu