vineri, 20 martie 2009

Vom dezvolta agricultura în zona de stepă cu ajutorul Comisiei Europene

Marţi, 3 martie, va începe acţiunea de reabilitare a terenurilor de stepă din localitatea Tartaul de Salcie, raionul Cahul, în cadrul proiectului "Utilizarea durabilă şi integrată a terenurilor de stepă din Eurasia", finanţat de către Comisia Europeană. Aria demonstrativă va fi însămânţată cu seminţe native de plante de stepă colectate în ariile naturale de stepă.
Totodată, Jelmer Buijs, expert olandez în agricultura organică va oferi un seminar de elaborare în comun cu gospodăriile locale de fermieri scheme practice de utilizare durabilă a păşunilor în ariile de stepă.

Proiectul "Utilizarea durabilă şi integrată a terenurilor de stepă din Eurasia" a fost lansat în 2007 şi se implementează în Republica Moldova (raionul Cahul), Ucraina (regiunile Odesa şi Lugansc) şi Federaţia Rusă (regiunea Rostov) cu suportul Programului Tacis al Comunităţii Europene. Obiectivul de bază al proiectului este de a elabora mecanisme şi instrumente pentru aplicarea agriculturii durabile orientate spre reabilitarea valorilor istorice şi socio-culturale a resurselor de stepă şi a zonelor de risc pentru utilizarea terenurilor. În acest proiect sunt implicaţi circa 40 experţi locali şi internaţionali din domeniul agriculturii, ecologiei, turismului etc.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu